סדנאות בישול ואפייה בטאבון

סדנת בישול ואפייה בטאבון היא חוויה קולינרית ייחודית ומהנה, המאפשרת למשתתפים ללמוד טכניקות חדשות, להכיר מתכונים מגוונים וליהנות מעבודת הידיים עם חומרי הגלם. הנה פירוט על הסדנה:

בסדנה נלמד על השימוש בטאבון ככלי רב-גוני. נכין מאכלים ומאפים שמקורם במטבח המקומי, ישראלי, והערבי המבוססים על בצקים, דגים או בשרים וירקות, כגון: מסאח'ן עוף, מנקיש זעתר, פאטייר ועוד מלא דברים טעימים. בנוסף, נכין מנות דגים או בשר בטאבון, נלמד על סוגי נתחים שונים ועל טכניקות ושיטות עבודה וצלייה בטאבון.

מבנה הסדנה

היכרות עם הטאבון

נתחיל בהסבר על סוגי הטאבונים השונים (עץ, גז, חשמל) ואופן הפעולה שלהם.
נדבר על יתרונות השימוש בטאבון לבישול ואפייה, כמו טעמים מיוחדים ואוויר חם המגיע מכל הכיוונים.

הכנת בצק

נלמד על המרכיבים הדרושים להכנת בצק למאפים (וגם לפיצה)
המשתתפים יתנסו בהכנת הבצק, כולל לישת הבצק והמתנה להתפחה.

מילויים ורטבים

נלמד על אפשרויות מילוי שונות לבצקים, כולל ירקות, גבינות, בשר ודגים.

אפייה ובישול בטאבון

נלמד על טכניקות אפייה ובישול שונות בטאבון, כמו אפיית פוקצ'ות ומאפים ממולאים, נתחי בשר או דג ותבשילים שונים.
נבצע את האפייה יחד, ונשמור על כללי הבטיחות בעת השימוש בטאבון

טעימות ושיח

לאחר סיום הבישול והאפייה, נשב סביב השולחן ונאכל את המנות שהכנו ונשוחח על התהליך.
אפשרות לשיתוף טיפים, טריקים ורעיונות נוספים להכנה בבית.

למה אני?

יתרונות הסדנה

חוויית למידה מעשית

המשתתפים עובדים עם הידיים ויכולים לנסות ולהתנסות במגוון טכניקות.

הסדנה מתבצעת בקבוצה, מה שמאפשר להכיר אנשים חדשים ולשתף חוויות.

סביבה חברתית

 המשתתפים יוצאים עם חוברת מתכונים שהם הכינו בעצמם, מה שמספק תחושת הישג, ורצון להכין בבית למשפחה וחברים.

תוצאות טעימות

אורך הסדנה הוא בין 3 וחצי ל-4 שעות, בהתאם למספר המנות והפעילויות המיועדות. הסדנה מתאימה לכל הרמות,
גם למתחילים וגם למנוסים, וההנחיה מתבצעת בסביבה נעימה ותומכת.